bym powiedzial zmien opony i fachowcow (wszystkich)
[O1] Drzwi bagażnika zamykają się jak w oborze !!! (hatchbac
Zwiń
X
-
[O1] Drzwi bagażnika zamykają się jak w oborze !!! (hatchbac
Mam Octavie w Hatchbacku.
Podczas zamykania drzwi bagażnika (a już jestem na etapie obchodzenia się z nimi "jak z jajkiem") siedzący w środku auta mają wrażenie że zaraz wszystko się rozleci !!!
Sam gdy siedzę w środku i ktoś inny zamyka to dostaje szału jak można tak ostro trzaskać !
I momo że wszytkich pasażerów już przyuczyłem i każdy się stara to nic nie pomogło. Można się starać ale nic nie pomaga. Strasznie trzaska.
Czy macie podobnie? Czy jest możliwe że teleskopy są wyrobione? Albo wygłuszenie?
Jak ktoś ma jakąś dobrą radę to proszę o podpowiedź.konradw9
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez konradw9Podczas zamykania drzwi bagażnika (a już jestem na etapie obchodzenia się z nimi "jak z jajkiem") siedzący w środku auta mają wrażenie że zaraz wszystko się rozleci !!!
Komentarz
-
Tak jak radzą moi przedmówcy sprawdź teleskopy, ale na pewno będzie ciszej i delikatniej, gdy będziesz zamykał klapę bagażnika przy zamkniętych drzwiach i oknach. Przy otwartym samochodzie nie ma amortyzującej poduszki powietrznej.
Powyższe dotyczy również zamykania drzwi; zawsze jest delikatniejsze wtedy, gdy wszystkie pozostałe drzwi i okna są pozamykane.
Komentarz
-
-
Panowie właśnie mam podobny problem, a być może ten sam. Otóż w mojej Octavi I Combi teoretycznie teleskopy bardzo mocno trzymają klapę kiedy jest otwarta a w czasie otwierania klapa dosłownie sama się otwiera, natomiast kiedy ją zamykam klapa trzaska tak że można dostać do głowy.. trzeba puszczać ją dosłownie z kilku centymetrów aby nie było tego efektu.
Teraz pytanie czy jest możliwe ze teleskopy są uszkodzone i nie trzymają w momencie opuszczania pomimo ze przy podnoszeniu i otwarciu jest ok? Czy może wynika to jeszcze z czegoś innego?
Z góry dzięki za dopowiedź!BORA aka xbora
Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||
Komentarz
-
-
Chyba faktycznie ten typ tak ma. u mnie też hatchbacku jak puszczę z połowy to wali jak kafar (spora waga). Jak puszczę bardziej z dołu, to jest lepiej. A te gumki w rogach do wykręcania... Kiedyś bawiłem się nimi i kręciłem na wszystkie strony i wydaje mi się, że bez różnicy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Miałem ten sam problem, ale się go pozbyłem w prosty sposób.
Okazało się, że najwięcej hałasu robi tablica rejestracyjna. Przy zamykaniu klapy wydawała bardzo głośne dźwięki wibrując uderzała o klapę. Po napchaniu pod nią zwykłej szmaty, która nie pozwala na bezpośrednie dotykanie tablicy i blachy klapy, bagażnik zamyka się całkiem cicho i zewnątrz, i wewnątrz. Spróbujcie tego, to nic nie kosztuje, a mi akurat pomogło.
Komentarz
-
-
Deco, u mnie filc wytrzymał kilka miesięcy i szlag go trafił od warunków atmosferycznych. Jakieś inne propozycje ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz